Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérdések, megjegyzések

 

Ide megírhatod, ha bármilyen kérdésed van, vagy ha akarod, akkor véleményezheted az autót is. :)

 

Megjegyzés:

A névnél elég egy olyan név, amin lehet szólítani a hozzászólót, nem kell teljes név.

A címnél a hozzászólás címe kell, tehát, pl.: trafóhiba.

Szövegnél nem baj, ha esetleg benne van, hogy az illető melyik városban, vagy legalább megyében lakik, ha olyan jellegű segítségre van szüksége, esetleg a megfelelő szakemberhez lehet küldeni.

A korábbi kérdések és válaszok megtekinthetőek itt, hátha valaki talál valami hasznosat vagy esetleg a még fel sem tett kérdésére a választ:

http://www.scenicrxt.eoldal.hu/cikkek/kerdesek--megjegyzesek.html

http://www.scenicrxt2.eoldal.hu/cikkek/kerdesek--megjegyzesek.html

 Itt lentebb pedig lehet kérdezni, vagy megjegyzést írni most.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

irányjelző hiba

(Pipi, 2015.09.15 21:15)

üdv

Van nekem 1 2001 2.0 16V scenicem
Nagyon király az autó semmi gondom nincs vele, megy mint az barom soha nem hagy cserben, de most egy apró problémám van vele.
Az irányjelzőm rosszalkodik.
Jobbra néha kihagy balra viszont úgy viselkedik mintha kiégett volna az izzó, gyorsan kattog a relé de nem villog az irányjelző.
Átnéztem az összes biztit meg foglalatot, izzót és rendben van mind.
Úgy hallottam , hogy ezeknél nem lehet relét cserélni mert egybe van az elektronikával ami a bizti tábla alatt van az utastérben a bal oldali kis kapcsolók alatt
kinek mi van ott , nekem az esp , ülésfűtés , meg ezek .
tehát tuti ott van a baj vagy van valami más ötlet.
ha tudsz akkor ide is írj léci
szilkerauto.kft@chello.hu
előre is köszi

Üdv Peti

vezetékek

(bzoli rx4, 2015.09.15 20:32)

Szia!

Kérdeznék... Mint írtam nem megy a hátsó üéáseknél és a csomagtartóban a 12V-os aljzat, a biztik jók. Hol mennek a kábelek hátra? Hol bontsam meg a burkolatot, esetleg kapcsolási rajzod van-e a bizti táblához?
Előre is köszi. Üdv: Zoli

benzin szintjelző-dugaljak

(bzoli rx4, 2015.09.06 20:36)

Szia!
Érdekes kérdés: A Favoritomnál olyan volt, hogy fél állásnál az már harmad tank volt és onnan marha gyorsan zuhant a mutató.
itt mi a helyzet? Úgy vettem észre, hogy itt is fél állás alatt gyorsan megindul a mutató... Te hogy tudod hogy műxik a dolog?
A hátsó üléseknél és a csomagtartóban még mindíg nincs áram a szivargyújtó csatlakozókban. Végig kiszedtem a biztiket, jók. Máshol nincs? Ki fogom szedni az aljzatokat, be vannak-e egyáltalán kötve...
A motortérben az a 3 bizti kis műa. dobozkában mihez tartozhat? (A fékrásegítő fölötti részen)
Előre is köszi, üdv: Zoli

Re: benzin szintjelző-dugaljak

(Tulaj, 2015.09.07 06:07)

Kiegyenlítettebb a helyzet, de tény, hogy itt is vannak olyan részek, ahol kicsit talán gyorsabban esik a mutató. Talán a fél és negyed között ilyen, illetve amikor nagyon keveset mutat, akkor még van azért benne bőven, ha van fedkompod, akkor az elfogyasztott üzemanyagot lehet nézni, az jó támpont.
Csomagtartóban? Neked ott is van aljzat? Ha minden biztosíték jó, akkor ránéznék a csatlakozóra, illetve a vezetékekre, hogy ott minden rendben van-e.
A motortérben nekem nem rémlik kis dobozka a fékrásegítő fölött, biztos, hogy gyári? Van róla esetleg egy kép, hogy pontosan hol van és hogy néz ki?

Re: Re: benzin szintjelző-dugaljak

(bzoli RX4, 2015.09.07 08:15)

Szia!
Szóval az oldalamon látszik, majd csinálok közelit is, az a 3-as tagolású fehér cucc a rásagítő fölött.
http://www.rx4.eoldal.hu/fenykepek/2015apr0709-rx4.-.html

A csomagtartó:
http://www.rx4.eoldal.hu/fenykepek/2015apr0708-rx4.-.html

De lehet hogy ez típusfüggő. :)
Valahogy nem jutott eszembe, mindíg a fogyasztást figyelem, a többi adatot nem... Na majd ezután!

óra kijelző

(Péter, 2015.09.05 11:48)

Szia,
az óra kijelzőjén egyes pixelek eltüntek, igy nem tudom az időt leolvasni. ez javítható vagy kompletten cserélni kell a kijelzőt?

Re: óra kijelző

(Tulaj, 2015.09.05 14:43)

Szerintem cserés.

ervincar@freemail.hu

(Ervin, 2015.09.04 21:52)

Helo!az első a feknyerget colos csavar rögziti.Ez másnál is volt már igy?Se 17 es gedore,se 17 villas kulcs se semmi ami 17 es nem megy rá,a 18 pedig nagy..

Re: ervincar@freemail.hu

(Tulaj, 2015.09.05 08:25)

Emlékeim szerint ott 16-os vagy 18 kulcs szükséges, a Meganenál is így volt, szóval nálad valami egyedi utólagos dolog van.

Gyújtáskapcsoló

(Sceninc Gábor, 2015.08.31 08:57)

Szia!
A gyújtáskapcsoló indításnál megszorult, nem akart visszafordulni a kulcs alapállásra. Több kísérlet után sikerült leállítani aztán pedig nem tudtam elfordítani indításig. Hossza játszadozás után most már működik a kulcs forgatható csak indítózás után nem áll vissza, nekem kell vissza fordítani picit. Valószínüleg a visszafordító rugó törött el és szorult be ez okozta a megszorulását. Szétszedtem az egészet, de azt a részt amibe a kulcs megy be, a zárszerkezetet nem mertem megbontani, mert attól félek szérugrik és nem lehet összerakni. Kérdés szétszedhetem, szerinted tudok benne rúgót cserélni? Vagy vegyek egy új szerkezetet új kulcssal, akkor viszont mit tegyek az ajtózárakkal - hozzáreszelhető? Még az eredeti kulcsaim vannak 2db sajnálnám kihajítani. Válaszod előre is köszönöm.

Re: Gyújtáskapcsoló

(Tulaj, 2015.09.04 05:13)

Én inkább zárassal beszélnék, valószínű javítható. Saját magam nem szedném szét.

Ablaktörlő mosótartály kiszerelése

(Sceninc Gábor, 2015.08.26 07:40)

Szia! Látom megéltél már egy két dolgot, hátha tudsz nekem segíteni. Az ablaktörlő mosófolyadéktartályból elszökik a víz vagy a tartály repedt vagy a rámenő csővel lehet problémám. (A cső lehet problémás ,mert az a rész is "elérett, szétmálott" ami a motorháztetőben futott és egyszerüen a gumicső szétmálott. Próbáltam már hozzáférni a tartályhoz bekötő csőszakaszhoz is, de nem sikerült.
Ameddig eljutottam: jobb oldali kerékjáratot kibontottam nem fértem hozzá; felülről levél fogót rácsot levettem nem fértem hozzá.
Kérdésem, le kell szerelnem a az autó jobb oldalsó komplett elemet hogy hozzáférjek? (Aminek a megbontása nem kis művelet.)
Megjegyzés: 1.9 dti-m van, szerintem a tiédnél is jobban zsúfolt a motortérrel.

Re: Ablaktörlő mosótartály kiszerelése

(Tulaj, 2015.08.27 21:37)

Hozzá kell férned. Felül, ha levetted a levélrácsot, egy csavar fogja a felső részét, ha az levetted, akkor a betöltő cső kihúzható. Ezután alul a doblemezt, ha kibontottad, akkor már hozzá kell férned. A tartály első lámpa felőli részén kell keresned egy csavart, ami felfelé fogja a tartályt. A hátsó részét a tartálynak látod, ha kinyitod az ajtót, az csak oda bele van dugva. A csövet és a csatlakozót le kell tudnod húzni úgy, hogy a tartály még a helyén van. Én inkább a tömítésre gyanakodnék, amiben a motor van, vagy magára a motorra. Kép:
http://www.scenicrxt.eoldal.hu/img/original/248/big_0009496320.jpg

Re: Re: Ablaktörlő mosótartály kiszerelése

(Sceninc Gábor, 2015.08.28 08:28)

Szia!
Köszi, újra rá-zoomolok a témára. Majd beszámolok az eredményéről.

Re: Re: Re: Ablaktörlő mosótartály kiszerelése

(Sceninc Gábor, 2015.08.31 08:48)

Szia! Összejött a dolog, a gumicső teljesen szétmállot, kicseréltem, tökéletes lett.
Felülről még nem lehet hozzáférni a motorhoz és a csatlakozóihoz, de alulról így, hogy a betöltő csonkot ki lehetett húzni, már lefelé ki tudtam szedni a tartályt.
Még egyszer Köszönöm. Üdv.

ez+az

(bzoli rx4-http://www.rx4.eoldal.hu/, 2015.08.23 14:19)

Szia!

Rég írtam...Pár apróság: Elkezdtem kicserélgetni a kiségőket a középkonzolban, mert este eléggé hiányos volt a világítás és nem találtam a gombokat... :)
Viszont: A hátsó üléseknél középen és a csomagtartóban a szivargyújtó csatlakozóban nincs áram, csak a középkonzoliban. Nézegettem a biztosítéktáblát, egy barna kör benne 2 fekete pöttyel (az aljzat kupakján is ilyen jel van) úgy néz ki jó a biztosítékja. (piros 10A) Mi a búbánat lehet?
A műszerfalban is olyan kiségők vannak mint a középkonzolban? A műszerfalhoz hogy lehet hozzáférni? (leginkább az égőkhöz)
MÁSIK FONTOS: Meglepődtem, a kuplung pedálon miért van érzékelő?

Így hirtelen ennyi... Hátha tudsz okosságot ezekre (is)
Köszi.

Re: ez+az

(Tulaj, 2015.08.24 21:22)

Kipróbáltad másik biztosítékkal? Illetve tuti nincs valamelyik másik kiégve? Így most nem tudom, mert már egy hónapja nem láttam az autómat... A műszerfalnál, ha arra gondolsz, hogy az óracsoportban milyen izzók vannak, akkor ott semmilyen, mert ledes. Tehát annak nem kellene kiégnie... Műszerfalfényerő maxon van?
Kuplungra tempomat miatt szoktak érzékelőt rakni. Elektromos a gázpedálod?

Re: Re: ez+az

(bzoli rx4, 2015.08.25 00:09)

Szia!
A gázpedál szerintem nem elektromos, mert bowden megy fel a szívócsőhoz a pillangószelephez.
Az jó ha ledesek. Akkor csak a középkonzolt kell gatyábaráznom. A fényerőszabályozó működik, többnyire maxon használom, mert nappal nem lehet másképp látni a kijelzéseket...
Tempomat... Érdekes, úgy tudtam van a kocsiban, de nincs. Tudtom szerint a műszerfal fényerőállító mellett lenne, vagy a kormánynál, de nincs.
A jó anyukáját amúgy annak, aki ezt a bizti táblát megtervezte... Próbálta az valaha is megnézni a biztosítékokat benne, hogy milyenet? Próbálta kiszedni? ÁÁÁ. Szóval zseblámpával nem látszik, ki van-e még másik évge esetleg, majd kiszedegetem. 100w van ráírva a csatlakozó kis fedelére ha jól emléxem, így sokamperos biztosíték kell neki...

érdekes motorhang

(scenic 2.0 v16, 2015.08.20 07:21)

egy videót linkelnék elég csúnya hangja van a motornak valakinek valami ötlet? ahány szerelő annyi félét mondott kuka a motor amit tudni kell róla nem eszi az olajat nem füstöl nem dadog van benne erő csak a hangja ilyen beteges!
videó: https://www.youtube.com/watch?v=oJcax8cSQBw

Re: érdekes motorhang

(scenic 2.0 v16, 2015.08.23 09:08)

ha már senki nem tud segíteni hogy mi lehet a probléma akkor egy megbízható hozzáértő szerelőt ajánlhatna BP környékén!
köszi


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26

Következő »