Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérdések, megjegyzések

 

Ide megírhatod, ha bármilyen kérdésed van, vagy ha akarod, akkor véleményezheted az autót is. :)

 

Megjegyzés:

A névnél elég egy olyan név, amin lehet szólítani a hozzászólót, nem kell teljes név.

A címnél a hozzászólás címe kell, tehát, pl.: trafóhiba.

Szövegnél nem baj, ha esetleg benne van, hogy az illető melyik városban, vagy legalább megyében lakik, ha olyan jellegű segítségre van szüksége, esetleg a megfelelő szakemberhez lehet küldeni.

A korábbi kérdések és válaszok megtekinthetőek itt, hátha valaki talál valami hasznosat vagy esetleg a még fel sem tett kérdésére a választ:

http://www.scenicrxt.eoldal.hu/cikkek/kerdesek--megjegyzesek.html

http://www.scenicrxt2.eoldal.hu/cikkek/kerdesek--megjegyzesek.html

 Itt lentebb pedig lehet kérdezni, vagy megjegyzést írni most.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Re: Debrecen

(Tulaj, 2015.02.28 20:19)

Én a kovácsautótól rendeltem Szegedről. Viszont. Amit én vettem, azt nem ajánlom. Én nem szeretem. Erős, fent tartja az ajtót, de rettentő lassú. Félútig felnyílik, utána csak lassan, de kézzel is nehéz felnyomni, fogja a teleszkóp. Szóval lassan de biztosan nyílik, én ezt nem díjazom.

Re: Re: Debrecen

(Zoltán, 2015.03.01 11:31)

Köszönöm.

Óra mögötti izzócsere

(Zoltán, 2015.02.23 02:59)

Kerestem a korábbi kérdések között is meg a leírásodban is de nem találtam a választ arra, hogy mit kell kipattintani ill. levenni ahhoz hogy kicseréljem mind a két izzót az óra panel mögött. Azt megtaláltam amikor azt írod hogy kétszer is cserélted a sajátodon, de azt hogyan nem.

Re: Óra mögötti izzócsere

(Tulaj, 2015.02.28 03:41)

A kormányt a legalsó állásba teszed. A két felső hangszóró takarót felpattintod. Azok alatt egy-egy csavar lesz, torx, 20-as vagy 25-ös. Azokat ha kicsavartad, akkor a műszerfal felső részt az óra körül elkezded felfelé húzni, ha felpattant mindenhol, akkor kicsit hátra, és ki lehet forgatni a helyéről egyben. Az óra kijelzőjének műanyagját három torx csavar fogja, olyan, mint a hangszóró takaró alatt volt. Azok ha kint vannak, már ki tudod fordítani a kijelzőt az izzó cseréhez.

Debrecen

(Zoltán, 2015.02.21 17:30)

Szia! A festést szeretném megkérdezni, hogy hol és mennyiért csinálják, illetve mit kellett javítanod?

Re: Debrecen

(Tulaj, 2015.02.28 03:38)

Pénzes az Alma utcán. Nem olyan olcsó, de én elégedett szoktam lenni a munkájukkal. Most a szürke javításáról a képeket megtalálod a képgalériában, ott látszik egyértelműen. :-)

kérés

(Tamás, 2015.02.20 18:10)

Üdv,gratulálok az oldalhoz.
Szeretnék egy kis segítséget kapni, autót szeretnék vásárolni, golndolkodtam már az opel merivan, de valamiért a scenic jobban bejön.A kérdésem az lenne, hogy mire érdemes illetve kell odafigyelni egy esetleges scenic vásárlásnál?Előre is köszönöm.
Tisztelettel Tamás

Re: kérés

(Tulaj, 2015.02.20 21:07)

Nem sok jó Scenic van a piacon ebből a fajtából. Mivel nem fiatalok, eléggé le vannak lakva. Sok volt törve rendesen, felületi sérülésekkel én nem törődnék, a szerkezetileg sérülteket kerülném. Hátul könnyen ellenőrizhető a pótkeréknél a hátfal, elöl látszik is a motortérből a nyúlvány, illetve úgy láttam, hogy a keményebben sérültek esetében az első lámpák mellett eláll nagyon a sárvédő. Elöl a sárvédők alatt érdemes nézni a küszöböt rozsda szempontjából, hátul a kerékívek indulnak meg. Jó tisztában lenni az alkatrész árakkal, akkor látja az ember, hogy kb. mi vár rá. Könnyű kalkulálni egy rendbe tételi összeget, ha látjuk a hibákat. Ha a lámpák be vannak sárgulva, akkor azokon csak a csere segít. Ha mondjuk RXT változat, akkor tuti van lámpamosó, ami ha nincs, akkor cserélve volt valamiért az első lökhárító. Hátul a csomagtér és ablak teleszkópok ha hidegben nehezebben tartják fent az ajtót, ablakot, nem lesznek hosszú életűek. Motor terén az első amit megnézek a trafók. Ha különböző színűek, akkor legalább párban legyenek, 1-4, 2-3. Ha nem Beru, akkor lehet számítani a cseréjére. A motor járása sok mindent elárul, ha egyenetlen, vagy nagyon magas az alapjárat, az rossz jel. Nem feltétlen drága hiba viszont. A szíj állapotát is érdemes nézni, a generátor és főtengely ékszíj tárcsája szeret tönkremenni, egy gumi van benne, ami ha elválik, elforog a tárcsa. Az olajat és a vizet szintén megnézném. Ha nincs benne víz, akkor nincs miről beszélni. Az olaj ha nagyon fekete, akkor nem túl rendszeresen volt olajcsere. 5l olaj kell bele, azzal maxon van a nívó, szóval az sem jó jel, ha nincs maxon az olajszint. Elöl alá lehet nézni, ha van védő, akkor nem sok mindent látni, ha nincs, akkor értelemszerűen a motor alja ne legyen olajos, a váltó kapcsoló része minimálisan lehet, az ezeknél a váltóknál típusbetegség, könnyeznek, de nem folynak. Természetesen bent ki kell próbálni mindent, jól működik-e, a klíma kapcsol-e, nem túl büdös-e, ha igen, akkor az sem volt a közelmúltban fertőtlenítve. A hátsó lámpánál soknál előjön testhiba, tehát felkapcsolt lámpánál, fékezésre világít halványan a műszerfalon a hátsó ködzárfény ikonja, ekkor csinál pár cifra dolgot az autó, de ez is egyszerűen orvosolható. A fékeknek jól kell fognia, nem húzhat fékezéskor sem gázadáskor sem az autó oldalra egyenes úton. Ha jó a futómű, nem zörgős, ha kopogás jön valahonnan, akkor ott javítás lesz. Lehet nézni persze a gumik állapotát, korát. Viszonylag csendes, ha alánéz az ember hátulról, akkor látni a kipuff rendszert. ha a középső dobtól hátra nincs toldás, akkor még gyári kipuff van rajta, az hamarosan cserés lesz. Ha alufelni van rajta, akkor lehet látni a fékbetétek vastagságát is, tárcsák vállát, elég drága egy komplett fékcsere. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Igazából a legtöbb dolog érvényes bármilyen más autóra is. Leginkább az az előny, ha sok Scenic-et láttál már, ami rendben volt, akkor tudod, hogy mi sántít az éppen megnézendő autón.

rádió használati útmutató

(vgyuri, 2015.02.18 23:18)

A régi letöltések között volt egy magyar nyelvű rádió használati útmutató. Most ha rákeresek, 404-et mutat, nincs, elköltözött(?). Hol lehetne ezt megta-lálni?

Köszönettel Gyuri

Re: rádió használati útmutató

(Tulaj, 2015.02.20 08:30)

A meganeklub oldalán találsz kezelésit hozzá, sajnos letöltések oldal már nincs.

Mosonnmagyaróvár ,Szalaggyári út 3.

(Goda Bálint, 2015.02.16 14:22)

Üdv ! Érdeklődni szeretnék öntől ,hogy megtudná e számomra írni ! az autóba a műszerfal világítás izzókkal vagy már ledel van megoldva ! nekem teljesen megegyező műszerfalam van és hiába kerestem izzót ! nem találtam ! míg a régebbi Renault Megan típusokba gyönyörűen látható volt az izzók sokasága ! bajonettszerűen lehetett kicsavarni vagy 20db izzót ,de az új tesóba /2000es év / már nem található izzó ! egyáltalán most led vagy ebbe az évjáratba is izzók vannak amiket a gyártó nagyon jól leplez ? Köszönöm válaszát ! T. Goda Bálint godabalint66@gmail.com

Re: Mosonnmagyaróvár ,Szalaggyári út 3.

(Tulaj, 2015.02.17 20:26)

Led van a műszerfalban.

http://www.megane-france.net/xoops/modules/smartsection/item.php?itemid=38

Budapest Cirmos stny

(Bezzeg András, 2015.02.14 19:09)

Szia
Elsődlegesen szeretnék gratulálni az oldalhoz rengeteg segítséget és hasznos ötletet kaptam már eddig is.
Most segítséget kérek. Németországban dolgozom és kb másfél hónapja vettem egy ugyan ilyen Scenicet mint a Tiéd. Egyenlóre rövidebb utakon használtam Úgy gondoltam hogy semmi hiba nem lehet és tegnap elindultam Magyarországra. Minden tökéletesen működött. Kb 120-140 es tempóban autóztam. Bécs előtt megálltam egy pihenőben és miután újra indultam volna sikító hang a motortérből. Bármely sebességfokozatban fémes csikorgás visítás. A váltó az 5. fokozat kivételével elvben kapcsolt de Semmire sem reagált csak a sivító fémes hang.
Sajnos trélerrel értem haza. Szerelővel beszéltem és besült a váltóm az 5. fokozatban.. Előtte semmi jele nem volt pontosan könnyedén kapcsolt. Pályán jöttem tehát igazán még kapcsolgatnom sem kellett az út nagyobbik részében. Most teljes váltó csere előtt állok és JB 3-as típusú váltót keresek. Tud esetleg valaki segíteni mert úgy tűnik ritka mint a fehér holló. Köszönettel.

Re: Budapest Cirmos stny

(Tulaj, 2015.02.15 07:15)

Vaterán is sok Scenic bontódik, ott lennie kell ilyen váltónak, illetve pl. a rozsréti franciaautó bontóban, Bp.-n akár a Garo-ban, Soroksári úton is megkérdezném, Fóton, van sok bontó, valahol lennie kell, nem olyan ritka autó. Az általad írt meghibásodás sem túl gyakori...

Abkaemelő

(Feri, 2015.02.11 13:10)

Szia.
Érdeklődnék régebbi oldalon volt egy link amin képekkel bemutatták az elektromos ablakemelő javításának menetét. Most nem találom. Esetleg meg tudnád adni?
Előre is köszi.

Re: Abkaemelő

(Tulaj, 2015.02.11 16:46)

Mivel nem tudom, hogy konkrétan mire gondolsz, ezért nézz szét itt:
http://techforum.meganeclub.hu/viewforum.php?f=3&sid=123cff9a3439ba54011b654f7de1b739

Pontosan miről szólt, illetve magyar nyelvű link volt-e?

Az olvasóhoz

(Tulaj, 2015.02.08 20:40)

Kedves Olvasó!
Örülök, hogy idetaláltál, ha bármi kérdésed van, megpróbálok rá válaszolni. :-)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26